Skip to content

Informații pentru investitori

STRATEGIE DE DEZVOLTARE LOCALĂ AL COMUNEI BOGHIȘ PENTRU PERIOADA 2014-2020

Aşezare geografică

Comuna Boghiş este asezată în partea de nord-vestică  a ţării, în vestul judeţului Sălaj, în bazinul Nuşfalăului, mărginit de munţii Plopişului, Măgura Şimleului şi de către dealurile Sălajului.

Este situată la o altitudine de 238 metri, în valea asimetrică terasată a Barcăului.  La nord-vest se învecinează cu comuna Nuşfalău, la nord-est cu comuna Crasna, la sud cu comuna Valcău de Jos iar la sud-est cu comuna Plopiş.

Aşezarea comunei faţă de arterele de comunicaţie mai importante este mai puţin favorabilă. Comuna Boghiş se află la o distanţă de 43 km faţă de Zalău, reşedinţa judeţului Sălaj, la 93 km faţă de Oradea, la 115 km de Cluj-Napoca şi 110 km faţă de Baia Mare. Cel mai apropiat oraş, Şimleu Silvaniei, se găseşte la 14 km de comună.

Accesul spre comună este înlesnit de şoseaua modernizată Oradea-Şimleu-Zalău, iar dinspre sud de şoseaua Ciucea-Boghiş-Şimleu. Cea mai apropiată staţie de cale ferată este la 8 km distanţă, în localitatea Nuşfalău.

Activităţi specifice zonei

Agricultură – în terenurile fertile se cultivă legume, fructe, porumb, cereale, etc.

Turism – localitatea Boghiş are un potenţial turistic ridicat datorită resurselor termale, dar şi varietăţii de obiective religioase şi culturale. Datorită prezenţei izvoarelor termominerale, sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate cu o temperatură de 42 grade C, precum şi a tratamentelor kinetoterapeutice, fizioterapeutice, fito şi balneoterapeutice, hidroterapeutice, masoterapeutice, termoterapeutice, staţiunea balneară „Băile Boghiş” este indicată în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, afecţiunile sistemului nervos, artroze, poliartroze, afecţiuni ginecologice, colite biliare şi litiaze renale sau pentru relaxare şi distracţie reprezentând locul ideal pentru recuperare şi recreere.

Facilităţi oferite investitorilor

Acces la infrastructură: apă, canalizare, drum, reţea electrică, punct de racolare la autostrada Braşov-Borş, la o distanţă de 8 km de comună.

Posibilităţi de dezvoltare în agroturism.

Forţă de muncă.

Posibilităţi de dezvoltare ferme agricole şi mică industrie.

Accesibilitatea în creştere la coridoare de transport.

Proiecte de investiţii:

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare

Extinderea reţelei de electricitate

Reabilitarea infrastructurii şcolare

Amenajare spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii

Managementul integrat al deşeurilor

Asfaltarea drumurilor comunale, a străzilor şi uliţelor

Modernizare cămine culturale

Construire sală de sport.

download new games downloadtop.org android games for mobile download crack online android free downloads apps

WordPress主题
WordPress Themes