Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Muzeul de artă populară Ligia Alexandra Bodea

Muzeul de artă populară Alexandra Ligia Bodea sau Casa fetei de la Iaz. Sălajul e județul care deține unul dintre cei mai tineri proprietari de muzeu din țară (poate chiar și din lume), pe Ligia Alexandra Bodea.

La muzeul Ligiei vei putea admira atât bogăția de obiecte populare expuse , autenticitatea sau dedicarea ei pentru moștenirea culturală străbună, cât și povestea din spatele acestuia. Aici vei afla despre faptul că motivul care a stat la baza înfăptuirii acestui muzeu e însăși bunica ei. După ce ea a trecut în cealaltă viață, când Ligia avea numai 12 ani, a hotărât să-i păstreze amintirea prin conservarea casei bătrânești.

Așa că, și astăzi dăinuie aceeași căsuță a bunicii, în care ea se regăsește de fiecare dată când îi calcă pragul. Aici ai ocazia să vezi mai multe căsuțe tradiționale transformate în muzee. Dacă ești pasionat sau pur și simplu îți place tradiția, aici e un loc unde o poți găsi. Fie că e Casa bunicii ei, Casa birăiții sau altă căsuță, poveștile gazdei și ceea ce îți va arăta, cu siguranță te vor surprinde într-un mod plăcut.

Ultima actualizare: 14:22 | 10.04.2024

Sari la conținut